Krymská 238/18, 101 00 Praha
e-mail: obchod@casone.cz
Page Title BG
Filtrace dešťové vody pro spláchnutí WC

Společnost Logport Development s.r.o., společnost budující Logport Kladno Poldi a Logport Prague West dbá na ekologickou linku svých staveb a pro projekt Logport Prague West zařadila do projektu splachování dešťovou vodou. Spolu se společností Subterra a.s. jsme na většinu objektů instalovali naše konstrukční celky SKID osazené rukávovým filtrem a UV jednotkou pro filtraci dešťové vody, tak aby se s dešťovou vodou dalo bez problémů splachovat a zalévat.

Jedná se o filtrační sestavu – SKID – ready to play, kdy dodáváme úpravnu zkompletovanou na samonosném rámu. Instalace a spuštění je tak velice rychlá a odpadá složité propojování potrubí a ventilů s bypassy mezi filtry. Systém funguje spolu s čerpadlem pro dešťovou vodu Wilo Rain 1-45, které si dle potřeby nasává vodu bud z dešťové nádrže či z pomocné nádržky pod čerpadlem, kam je dopouštěna pitná voda dle normy ČSN EN 1717, která upravuje možnosti propojení užitkové a pitné vody. V tomto případě k přímému propojení nedochází a provoz je tak maximálně bezpečný. Hladký chod čerpadla doplňuje expanzní nádoba o objemu 200 L pro dostatečnou zásobu vody.

Samotný SKID se skládá z PVC-U potrubí a armatur, rámu, PVC rukávového filtru a UV jednotky. Rukávový filtr dovoluje zaměňovat porozitu rukávů dle potřeby a tím zajistit kvalitu vody pro různé aplikace. Při zanesení se rukáv jednoduše vymění a filtr je opět připraven filtrovat. Nedochází zde k proplachům a tak nekončí voda zbytečně v kanalizaci. UV jednotka zajišťuje hygienickou nezávadnost vody UV-C zářením a likviduje 99,999% bakterií a virů. UV jednotka disponuje řídící jednotkou s možností vzdáleného wire ovládání a indikací poruchy.

Sdílet: